Home

Achtergrond 180 x bekeken

Winst McDonald's stijgt

Fastfoodketen McDonald's heeft in het derde kwartaal een nettowinst geboekt van 1,07 miljard dollar (750 miljoen euro).

In dezelfde periode vorig jaar was dat 843,3 miljoen dollar (590 miljoen euro). McDonalds presteerde het gehele boekjaar al beter dan verscheidene andere restaurantketens.

De winst steeg onder meer door sterke verkopen in Azië en de introductie van een aantal producten, zoals nieuwe wraps en ontbijtmenu's die goed aansloegen in de VS. Ook profiteerde het concern van de zwakke dollar.

De omzet steeg met 7 procent naar 5,90 miljard dollar. Als valuta-effecten niet worden meegerekend, zou de omzet met 3 procent zijn gestegen. Een lage dollar verhoogt de waarde van de omzet als de verkoop in het buitenland wordt omgerekend in dollars.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.