Home

Achtergrond 169 x bekeken

Wijnland Frankrijk blijft superieur

Frankrijk is volgens Nederlandse wijnkenners nog steeds het beste wijnproducerende land ter wereld.

Dat blijkt uit de lijst met Wijnen van het Jaar die The Wine & Food Association gisteren heeft bekendgemaakt. Ruim 37 procent van de winnende wijnen van het jaar zijn uit Frankrijk afkomstig.

Hiermee verstevigt het bekendste wijnproducerende land de koppositie die het vorige jaar ook innam. Na Frankrijk zijn de meest succesvolle wijnproducerende landen Zuid-Afrika, Italië en Spanje. Deze drie landen leveren elk 10 procent van de winnende wijnen.

Volgens The Wine & Food Association, een overkoepelende organisatie die onder meer de Nederlandse wijnhandelaren vertegenwoordigt, is de interesse in wijn en de verkoop daarvan in Nederland de afgelopen jaren spectaculair toegenomen. "De Nederlanders durven ook eindelijk meer geld uit te geven aan kwalitatief hoogstaande wijnen'', meldt een woordvoerder verheugd.

De organisatie keurde de wijnen in drie hoofdcategorieën: supermarkt, wijnspeciaalzaken en boutiquewijnen. Uit de diverse winnaars werden twee definitieve Wijnen van het Jaar gekozen. De beste rode wijn komt uit Italië, de beste witte wijn uit Zuid-Afrika.

Nederlandse en Belgische importeurs zonden voor de keuring ruim 4000 wijnen in, een stijging van 20 procent ten opzichte van vorige jaar. Opmerkelijk is dat de zogenaamde Nieuwe Wereld-landen, met Zuid-Afrika op kop, weer iets terrein terugwonnen. Hun aandeel bedroeg meer dan een kwart.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.