Home

Achtergrond 179 x bekeken

Welten attent op Parijse toestanden in Slotervaart

Hoofdcommissaris Bernard Welten van Amsterdam houdt er elke dag rekening mee dat in stadsdeel Slotervaart Parijse toestanden zouden kunnen uitbreken.

Dat zei hij gisteravond in het televisieprogramma Pauw en Witteman. "Ik was zaterdag in de moskee voor de herdenking van de jongen die daar vorige week bij de school was neergestoken. Daar was ik een van de weinige politiemensen. Toen ik buitenkwam, voelde ik me veilig. Maar je houdt er altijd rekening mee dat er een paar gewetenloze kwelgeesten uit het riool naar boven komen kruipen.''

Welten sprak in het programma over de situatie in de buurt nadat een agente zondag op het politiebureau op het August Allebéplein de 22-jarige Bilal B. doodschoot toen zij samen met een collega door hem was gestoken met een mes. Sindsdien is het onrustig in de buurt.
Groepjes jongeren staken auto's in brand, bekogelden het politiebureau en een busje van een mediabedrijf. Volgens Welten kent Slotervaart een harde kern van ongeveer dertig tot 35 raddraaiers die tussen de twaalf en zeventien jaar oud zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.