Home

Achtergrond 673 x bekeken 1 reactie

Verkeersregels massaal overtreden

De verkeersregels worden massaal overtreden door landbouwvoertuigen.

De oogst is volop bezig. Voor regiopolitie Twente reden om intensiever te controleren op landbouwvoertuigen. Lading niet afdekken, te volle wagens, telefoneren, op de verkeerde weg rijden, te hard rijden. Een greep uit de overtredingen die de politie Twente in één middag tegenkwam.

Vooraf aan deze controle communiceerde politie Twente veelvuldig met loonwerkers en boeren, onder andere via de brancheorganisatie Cumela en LTO Noord. "In gesprek blijven is belangrijk. Ik maak liever afspraken met loonwerkers als ik daarmee de verkeersveiligheid waarborg", vertelt Frank Grobbe, medewerker afdeling verkeer bij politie Twente. De kerntaak voor de politie is handhaven. "De tijd van waarschuwen is voorbij, maar we willen absoluut geen hetze tegen landbouwvoertuigen."

Tijdens een rit in een onopvallende videoauto blijkt al snel dat bestuurders van landbouwvoertuigen het niet zo nauw nemen met de verkeersregels. Mobiele kranen die onderdelen vervoeren die niet vastzitten of een verreiker die over de weg rijdt zonder de bak aan de voorzijde af te schermen.

Geen enkele chauffeur had deze middag de lading afgedekt. Grobbe benadrukt dat afdekken verplicht is, maar wil wel coulant optreden, omdat dit in overleg met Cumela en LTO is besloten. Leveranciers kunnen namelijk nog niet aan de vraag naar afdeksystemen voldoen. Binnen 2 jaar dienen alle losse ladingen afgedekt te worden als de wagens tot ruim onder de schotten zijn gevuld.

Kijk op Boerderij.nl voor een filmreportage over de politiecontrole

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  jan

  hier in noord Fryslan rijden bieten auto,s
  aardappel auto,s uien auto,s
  niet een afgedekt
  waarom landbouw verkeer wel afdekken

Of registreer je om te kunnen reageren.