Home

Achtergrond 531 x bekeken 1 reactie

'Verdwijnen Gallant rampzalig voor boomkwekers'

Het wegvallen van onkruidbestrijdingsmiddel Gallant 2000 is rampzalig voor de boomkwekerijsector.

Dat zegt de NBvB. Na het wegvallen van paraquat eerder dit jaar, vervalt op 19 december van dit jaar ook de toelating van het onkruidbestrijdingsmiddel Gallant 2000. Voor boom- en vasteplantenkwekers verdwijnt daarmee een van de laatste middelen waarmee nog gecorrigeerd kan worden bij de bestrijding van onkruidgrassen.

Gewasbeschermingsspecialist Paul Venderbosch van de NBvB en teeltadviseur Henk van den Berg geven aan dat de onkruidbestrijding met de intrekking van Gallant 2000 bijzonder problematisch wordt. Van den Berg: "Als Gallant vervalt, zitten we met een enorme bottleneck. Want Fusilade mag je in de winter niet gebruiken, net als Aramo."

Venderbosch: "Door het wegvallen van paraquat was een nog groter gat ontstaan in de toch al nijpende onkruidbestrijding. Met Gallant kon je nog corrigeren, maar als dat ook niet meer kan, wordt het rampzalig voor de sector."

Gallant 2000 heeft een opgebruiktermijn tot 19 december 2008.

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  Jan Vreeburg

  IK wil wel reageren op het bericht dat Gallant eruit gaat.
  Wij zitten zelf in de bloembollen Met namen in het bijgoed.
  Onze grootste teeld isOrnithogalem Tyrsoides daar telen wij een 6 hectaren van, dit gewas staat tijdens de groei een lange tijd open van Maart tot augustus dan is het gewas pas een klein beetje dicht gegroeid.
  En ook voor ons zou dit een grote ramp beteken als dit middel zou verdwijnen.

  Is getekend Jan Vreeburg

Of registreer je om te kunnen reageren.