Home

Achtergrond 179 x bekeken

Verburg positief over verruiming melkquotum

Over een eenmalige quotumverruiming met 2 tot 3 procent per 1 april 2008 is minister Verburg (LNV) positief gestemd.

"Niet een van de lidstaten is faliekant tegen", zei de minister vanmorgen in de Tweede Kamer. CDA, VVD en PvdA spoorden de minister in een overleg aan te blijven ijveren voor de eenmalige quotumverruiming. Verburg reageerde daar positief op en meldde dat de meeste lidstaten er voor zijn.

Ze noemde Frankrijk en Duitsland als landen die zich niet echt verzetten, maar wel aarzelen. Dat komt doordat de situatie en de belangen binnen deze lidstaten sterk verschillend zijn. "Wij proberen deze landen over de streep te halen", zei ze.

Verburg verwacht in december een voorstel van EU-Commissaris Fischer Boel en dat begin 2008 een besluit genomen kan worden om de verruiming per april volgend jaar mogelijk te maken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.