Home

Achtergrond 310 x bekeken

Veilingaanvoerders hebben last van Buxus-ziekte

Buxus was bij de tuinplanten qua veilingomzet het grootste product van de afgelopen drie maanden. Maar of dat zo blijft is de vraag.

Dit product laat namelijk een aanvoerafname zien van ruim 22 procent. De gemiddelde prijs steeg wel met 18 cent waardoor de omzetafname nog enigszins binnen de perken bleef (-7,8 procent). Veel aanvoerders hebben momenteel last van de schimmel Cylindrocladium buxicola in dit gewas. De aanvoer wordt hierdoor negatief beïnvloed.

De omzet van tuinplanten bedroeg in het afgelopen kwartaal bijna €46 miljoen. Dit was een toename van 9,1 procent ten opzichte van een jaar eerder. De aanvoer daalde met 1,4 procent tot ruim 55 miljoen planten. De prijs steeg met 7 cent tot 84 cent gemiddeld.

De bloemenveilingen in Nederland hebben het derde kwartaal van dit jaar bijna twaalf procent meer omzet behaald dan vorig jaar. Het wisselvallige weer is de verklaring. De consument bleef deze zomer bloemen kopen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.