Home

Achtergrond 254 x bekeken 4 reacties

VTA wil meer vrij pootgoed

De leden van de Verenigde Telers Akkerbouw (VTA) willen zelf pootgoed kunnen kopen van licentierassen.

Volgens de pootgoedhandelshuizen Agrico en HZPC zijn daar mogelijkheden voor. De VTA heeft een inventarisatie gehouden onder de leden of zij pootgoed willen kopen van licentierassen zonder dat er een leveringsplicht aan is gekoppeld. Volgens de VTA krijgen steeds meer aardappeltelers er mee te maken dat ze bij gebruik van licentierassen een leververplichting hebben aan de aardappelverwerkers. Dat komt omdat de aardappelverwerkers grote hoeveelheden pootgoed kopen bij de handelshuizen. Uit de inventarisatie blijkt dat de belangstelling voor vrij pootgoed groot is, zegt Meeuw de Bruyne, voorzitter van de Handelscommissie van de VTA. "We gaan nu praten met de pootgoedhandelshuizen om te kijken welke mogelijkheden daar voor zijn."

Commercieel directeur Jan van Hoogen van Agrico stelt dat de mogelijkheid altijd heeft bestaan voor telers om zelf pootgoed te kopen. "Het is wel zo dat het ene jaar er meer beschikbaar is dan in andere jaren. Maar als er voldoende pootgoed beschikbaar is, is iedereen vrij het te kopen."

De VTA wil de vraag van de telers naar pootgoed bundelen. Van Hoogen: "Als goede afspraken worden gemaakt is daar ruimte voor. Het is wel de vraag of dat voor dit seizoen nog lukt."

Ook HZPC kan rechtstreeks pootgoed leveren aan telers, zegt financieel directeur Jan Hoogenboom. "Dat kon altijd al. Maar we maken ook afspraken met de fritesindustrie voor het leveren van pootgoed. Als de telers zich bundelen en als gezamenlijke partij pootgoed willen kopen, zullen we die vraag net zo behandelen als alle andere."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  dijkhuis

  Zijn voorganger liep gewoon te stelen , je kunt dat terugvinden in CFIA,

  zoek sleutel (piet Braak)
  ook de vergadertijgers(solanabestuur en directie olv CJM van A, de bewaakster van het huidige groote geheim (Dr.Ir. Ineke M.)

  valt te traceren in de USA, gaat dat maar eens doen,

  met het trips arrest okt 2003 inkennisstelling is voldoende!!!,


  een werkje voor het zittend solana bestuur(de vereniging van contractpartners)

  eigenlijk is jan "rechtshandhaver van Hoogen" een prutser die het geld in de winkelketens laat liggen,

  US dollar is laag en hij heeft de registratie`s verlaten

  USDA!

  Fiscus direct informeren dus!! Meldingsplicht ZPW!! 2005

  oplossing zit in uitvoering van Art 14 , upov-91 ,essentiel afgeleid recht,

  gebruiksvergoeding moet ook betaald worden door diegene die het meeste geld verdient!! en zichtbaar gemaakt worden voor de inspectie!!!

  leden bestand ook contractpartners conform contract ophitsen conform contract wat doorloopt na Opzegging

  oneindig dus

  databases zijn al in openbaar ministerie aanwezig, van der zee, is bang geworden,

  zelfs voor opgewikkelde tuinslangen,

  AID heeft slechts 600 uur beschikbaar  Commercieel directeur Jan van Hoogen van Agrico stelt dat de mogelijkheid altijd heeft bestaan voor telers om zelf pootgoed te kopen. "Het is wel zo dat het ene jaar er meer beschikbaar is dan in andere jaren. Maar als er voldoende pootgoed beschikbaar is, is iedereen vrij het te kopen."

 • no-profile-image

  hzpc teler

  Er zijn er van die grote licenciehouders die dood gesmeten worden met bakken met geld en a pasant nog wat proberen bij te stelen.Maar niet getreurd jochie papa koopt wel een nieuwe trekker voor jou...

 • no-profile-image

  Dijkhuis

  MEXICO!!!!!

 • no-profile-image

  dijkhuis

  Agrico en HZPC

  waar de "heren en dames "zich op moeten concentreren.

  1, geen nieuwheidscriteria vervuilen.

  2, bewaken van het ras, zodat er geen illegale copien kunnen onstaan die de legale handel onderbiedt en zo de prijs onderuit haalt en daarmee de onderhandelings positie.

  3 opruimen van ecomisch onkruid

  4 opruimen van juridisch onkruid.

  5 afzweren van pesticiden verslaving

  6 horziontaal veredelen ipv verticaal

  7 agrarische banken gebruiksvergoeding laten betalen,

  voor de VTA!! zelf registraties opzetten bij de raad voor de plantenrassen,


  met groot genoegen tref ik 22 500 hyperlinks Estima aan. na een vliegreisje naar Armagh 10 jaar geleden


  voor jan van hoogen eindappel dus!


  en voor de kerkvaders van de nederlands hervormde gemeente LEENS(hzpc zakvullers) een warm welkom op 13 november as in de rechtbank,sector kanton lokatie Groningen,09.30 uur

  elke doorkruising is een economisch delict


  zijn er tussen haakjes mensen die beledigd voelen, graag verwijs naar de evaluatie heronderhandelingen en addendum dit geheel conform contract.

  er staat dus een megafusie voor de deur dit om he probleem op te KUNNEN lossen en dat geeft VTA de ruimte zelf registraties oop te zetten, in afwezigheid van het te leveren bewijs dat groene planten gekweekt zijn door mensen.

  Dus VTA geen selectie overdragen aan derden zonder regsitratie certificaat bij de raad voor de plantenrassen.

Of registreer je om te kunnen reageren.