Home

Achtergrond 256 x bekeken

Ton van den Oever wint ereprijs voor Turks project

Boomkwekerij Ton van den Oever heeft de Nederlandse Turkey Trade Award, de wisselbokaal van Netherlands Turkey Business Association (NETUBA), ontvangen.

Deze prijs wordt één keer in de twee jaar uitgereikt aan Nederlandse ondernemers die een bedrijfseconomisch project in Turkije hebben opgezet. Begin vorig jaar is Ton van den Oever samen met een Turkse partner een laanboomkwekerij gestart onder de naam Ada-Plant.

De jury van NETUBA nomineerde in totaal drie bedrijven. Van den Oever heeft uiteindelijk de prijs gewonnen, vanwege de succesvolle opzet. Directeur Hans van den Oever ontving de prijs uit handen van secretaris-generaal van het ministerie van Economische Zaken Chris Buijink. Van den Oever reageert enthousiast op het behalen van deze prijs. „Ik vind het een hele eer dat wij deze beker hebben gewonnen."

Aanstaande donderdag wordt Ada-Plant in Turkije door de plaatselijke gouverneur officieel geopend. Burgemeester Wim Deetman van Den Haag zal met zijn handelsdelegatie hierbij aanwezig zijn.

Ton van den Oever Boomkwekerijen ontving in 2006 een subsidie in het kader van het Programma Samenwerking Opkomende Markten (PSOM). Van den Oever levert diverse soorten bomen in de maat 6-8, 8-10 aan Ada-Plant. Daar worden de bomen doorgekweekt voor onder meer de lokale markt, maar ook voor de export naar Syrië, Rusland en Bulgarije.
Ada-Plant is gevestigd in de regio Adapazari, zo'n 100 kilometer ten oosten van Istanbul.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.