Home

Achtergrond 132 x bekeken 1 reactie

Tomaten uit Almería kleuren zalm

Het bedrijf Vellsam in Almería onderzoekt de mogelijkheden om de rode kleurstof uit niet verhandelbare tomaten te gebruiken om geteelde zalm te kleuren.

Vellsam onderzoekt de mogelijkheden om betacaroteen, dat tomaten hun rode kleur geeft, te extraheren, te drogen en te verwerken in visvoer. Volgens de eerste berekeningen zal het visvoer ongeveer 10 procent betacarateen moeten bevatten om zalm een intense roze kleur te geven.

De intensiteit van de roze kleur is een belangrijk criterium voor de bepaling marktprijs van zalm. De kleur is vaak een zwak punt bij geteelde zalm, aldus directeur Guadelupe Pinna van Vellsam op de Spaanse website ideal.es.

Het onderzoek van Vellsam is onderdeel van een groot Spaans onderzoeksproject naar duurzame visteelt. Hiervoor wordt in vier jaar tijd 40 miljoen euro uitgetrokken.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Jan

    Straks gebruiken we ZWARTE BESSEN om de roodbont koeien zwart gevlekt te laten worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.