Home

Achtergrond 320 x bekeken 3 reacties

Telers gezocht voor nieuw Duits tuinbouwgebied

In het noorden van Duitsland wordt een nieuw tuinbouwgebied ontwikkeld.

De eerste fase is 36 hectare groot met een eventuele uitloop naar 100 hectare. Voor dit project wordt naar Nederlandse telers gezocht.

Het project heet Landgart Westküste Duitsland en is gelegen in de deelstaat Schleswig-Holstein. De Nederlandse makelaar Leo Looije in Oosterhout (NBr) is belast met het zoeken naar investeerders. Looije: "We zijn op zoek naar jonge telers met een normale portemonnee die graag verder willen met hun bedrijf."

De grondprijs komt gemiddeld neer op vijf euro per vierkante meter, inclusief faciliteiten. De mogelijkheden voor regionale afzet zijn groot en Shell levert afvalwarmte.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  SJOERD VOLLEBREGT

  IK HEB 55OOO METER TOMATEN IN POELDIJK EN IK BEN WEL GEINTERESEERD IN DUITSLAND

 • no-profile-image

  Frans-Peter Dechering (Blooming Bizz Management)

  Het volgende stukje heb ik op mijn eigen weblog geplaatst (www.bloomingbizz.nl/weblog).

  In de G&F nieuwsbrief las ik net dat telers gezocht worden voor een nieuw tuinbouwgebied in het Noorden van Duitsland. Voor 5 euro per vierkante meter, inclusief faciliteiten, afzet en restwarmte. Wat wil een tuindersmens nog meer? Inderdaad het draait om andere zaken dan alleen deze kostprijs. Het belangrijkste argument wordt niet genoemd, namelijk "local for local". Het is de kans om als Nederlander Duitse groenten, bloemen of planten te telen. Denk maar aan het Reinheitsgebod voor bier. Dat zit in de genen van die Duitsers. En deze gevoelswaarde geldt net zo goed voor tuinbouwproducten. Kopen die 100 hectare!

  Wie niet sterk is moet slim zijn geldt ook voor de groentetelers die in de UK productielokaties gaan opzetten. De reden hiervoor is, dat de Engelse retail producten wil met een zo laag mogelijke CO2 uitstoot. Denk daarom over de landsgrenzen heen en zoek de afzetmarkten op.

 • no-profile-image

  muro

  beste,
  ik ben een zelfstandige in de tuinbouw en landbouw sector in belgie.aangezien het economiche crisis is er weinig werk in het land.daarom ben ik nu uitgebreid werk aan het zoeken in het buitenland.
  gezien dat u telers nodig hebt wil ik mij graag voorstellen voor het werk dat u hebt in duitsland.ik heb 7 mensen klaar die officieel ingeschreven zijn in mijn bedrijf,mag ik je vragen of we een afspraak kunnen maken zodat ik tot bij jou kan komen om verder te praten AUB.

  met de meeste groeten
  tel:0496/670.760
  guney murat
  abdij straat 186/2
  2020 1NTWERPEN

Of registreer je om te kunnen reageren.