Home

Achtergrond 201 x bekeken

Tarieven diervoercontrole alsnog verhoogd

De tarieven voor de diervoercontrole door de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) en AID zijn door het ministerie van Landbouw, met terugwerkende kracht over 2005 en 2006, alsnog verhoogd. Dat blijkt uit een publicatie in de Staatscourant.

De Tweede Kamer had eerder in juni 2006 zo’n verhoging nog tegengehouden. Dit omdat ze vond dat een verhoging van de tarieven na de vaststelling van eerdere tarieven te vlot was. De verhoging met betrekking tot de loon- en prijsontwikkelingen wordt nu dus alsnog doorgevoerd.

Het ministerie van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) wil de tarieven over 2005 verhogen met één procent, over 2006 met 0,45 procent en over 2007 met bijna 2 procent. De percentages zijn afkomstig uit de handleiding overheidstarieven van het Ministerie van Financiën. De Tweede Kamer moet hier overigens nog mee instemmen.

Meer informatie Bekendmaking in Staatscourant

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.