Home

Achtergrond 164 x bekeken

TNT zit met Holleeder-postzegel in de maag

TNT Post zit in zijn maag met een postzegel met daarop een afbeelding van topcrimineel Willem Holleeder.

Dagblad De Telegraaf plaatste een afbeelding daarvan vandaag pontificaal op de voorpagina. Volgens TNT Post beoordeelt een commissie aangeboden materiaal voor de zelf te maken postzegels. Deze commissie heeft volgens een TNT-woordvoerster geen steken laten vallen. "De commissie oordeelt of de gemiddelde Nederlander het materiaal als aanstootgevend ervaart. Dat is in dit geval niet zo'', weet de woordvoerster.

Sinds 2003 kan iedereen die dat wil eigen postzegels maken die kunnen worden gebruikt om binnen Nederland post te verzenden.
TNT schreef begin oktober een wedstrijd uit met als thema 'Liefde'. Het bedrijf riep in een reclamecampagne mensen op een eigen postzegel te ontwerpen rond dit thema. Het wilde het ontwerpen van eigen postzegels weer onder de aandacht brengen. Dat is in elk geval gelukt.

De postzegel met daarop de afbeelding van Holleeder was in dat kader aangeleverd. Maar volgens de TNT-woordvoerster had de zegel nooit gewonnen omdat die niet aansluit op het thema. "Hij dingt niet mee.''

TNT Post zegt naar aanleiding van de Holleeder-actie nog eens naar de voorwaarden voor de eigen zegels te zullen kijken. Het bedrijf vindt het "erg vervelend'' dat dit gebeurd is. Zegels met daarop bijvoorbeeld een hakenkruis of een pornografische afbeelding zullen nooit worden gedrukt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.