Home

Achtergrond 181 x bekeken

Südzucker neemt suikersector op sleeptouw

Het Duitse suikerconcern Südzucker heeft deze week de beursgenoteerde collega's op sleeptouw genomen.

Een verhoging van de winstverwachting van 's werelds grootste suikerproducent voor dit jaar wakkerde de kooplust van beleggers aan en deed zodoende de beurswaarde van de suikerbedrijven stijgen.

Bovendien vielen de resultaten die Südzucker publiceerde over de eerste helft van het boekjaar 2007/2008 hoger uit dan analisten vooraf hadden voorspeld. Het positieve nieuws zorgde voor een koopgolf in een sector die dit jaar wordt geplaagd door forse koersdalingen. Het koersverlies van Südzucker is nu in één klap bijna gehalveerd.

Een slechte week was het voor de zuivelconcerns. Danone verloor 4 procent en de Ierse Kerry Group zag zijn beurswaarde 3,3 procent slinken. De grote Europese zuivelaars kondigden deze week wel prijsverhogingen aan.

De Amerikaanse varkensvleesproducent Smithfield Foods werd geconfronteerd met een adviesverlaging. De analist baseert zich op een groeiende varkensproductie - dus lagere prijzen - en sterk stijgende voerkosten die de winst onder druk zetten.

Of registreer je om te kunnen reageren.