Home

Achtergrond 177 x bekeken 1 reactie

Student kan aan de slag met groentetas

De Katholieke Universiteit van Leuven gaat studenten vanaf 5 november wekelijks op maandag voor de prijs van 5 of 10 euro een tas met biologische groente of fruit aanbieden.

De studenten kunnen die op drie plaatsen in de stad Leuven ophalen. Met het initiatief, dat de naam 'de groentetas' meekreeg, wil de Hogeschool de consumptie van dagverse biologische seizoensgroente en -fruit promoten bij studenten en tegelijk een sociaal-economisch project steunen. De groenten worden namelijk geteeld door de Wikke in Herent, het biologisch tuinbouwproject van Wonen en Werken.

Dat de groente en fruit vlakbij worden geteeld is ook ecologisch een goede zaak wegens het beperkte aantal vervoerskilometers. Omdat er geen tussenhandel is, krijgen de producenten ook een eerlijke prijs.

Een kleine groentetas 5 euro bevat 3 tot 5 groente en 2 stukken fruit. In een zogenoemd 'kotpakket' van 10 euro zitten ingrediënten voor een volledige maaltijd, inclusief voor- en nagerecht, voor vier personen. De studenten moeten de groentetassen wel vooral bestellen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Douwe Kunst

    Groentetassen worden sinds een tijdje ook aangeboden op de hogeschool Windesheim in Zwolle, met succes. Zo zijn er her en der ook vleespaketten te koop. Ik vind het een uitkomst. Voor de plaatselijke ondernemer: afzetzekerheid en teeltplan grotendeels zelf te bepalen. Voor de consument: gemak, afwisseling en biologisch. Er wordt op deze site nogal wat gemopperd tussen ondernemers en wakkere dieren. Is zo'n groente/fruit/vleespakket niet een prachtige oplossing?

Of registreer je om te kunnen reageren.