Home

Achtergrond 168 x bekeken

Staking Air France leidt tot chaos op vliegvelden

De voortdurende staking van cabinepersoneel van luchtvaartmaatschappij Air France heeft dit weekend tot een chaos geleid op de luchthavens van Parijs.

Vandaag waren er opnieuw lange rijen wachtende passagiers en urenlange vertragingen. Ongeveer een op de vier vluchten viel uit, liet het luchtvaartbedrijf weten. Vooral bij de langeafstandsvluchten was er sprake van grote overlast. "Een bovengemiddeld aantal vluchten ging niet door'', aldus Air France. Veel families die wegens een schoolvakantie een vlucht hadden geboekt, werden getroffen.

De cabinemedewerkers van Air France staken sinds donderdag. De staking vloeit voort uit onenigheid tussen de luchtvaartmaatschappij en de vakbonden over salarissen en arbeidsomstandigheden. Volgens de bonden doet ongeveer drie vierde van de 15.000 cabinemedewerkers mee. De onderhandelingen tussen Air France en de vakbonden liep afgelopen vrijdag op niets uit. Maandag zal er ook worden gestaakt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.