Home

Achtergrond 171 x bekeken

Staatsecretaris: korten bij weigeren werk op Agriport

Staatsecretaris Ahmed Aboutaleb van sociale zaken vindt dat instanties in de Noordkop uitkeringsgerechtigden die zonder goede reden weigeren aan de slag te gaan op Agriport, fors moeten korten op hun uitkering.

Hij zei dat op een symposium in Middenmeer over de ontwikkelingen rond Agriport A7. zo meldt het Noordhollands Dagblad.

Aboutaleb: "Het systeem van uitkeringen is op vertrouwen gebaseerd. We gaan er vanuit dat iemand die in de WW terechtkomt er alles aan doet om zo snel mogelijk weer aan de slag te gaan. Maar er zijn lieden die daar een andere moraal op nahouden. Die moeten worden aangepakt."

"Als we het sociale zekerheidstelsel overeind willen houden, zullen we hard moeten treden tegen die lieden. Als ze geen goede redenen hebben, bijvoorbeeld van fysieke aard, om niet bij de telers op Agriport aan de slag te gaan, dan moeten ze worden gekort op hun uitkering. Tien tot twintig procent bij de eerste keer en de helft bij de tweede weigering. U krijgt daarvoor mijn steun vanuit Den Haag'', aldus Aboutaleb.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.