Home

Achtergrond 169 x bekeken 9 reacties

Spoeddebat diertransporten 'triest'

Het is triest en ook hypocriet dat de Tweede Kamer deze week weer een spoeddebat houdt over diertransporten, terwijl veel ernstiger zaken, zoals het geweld op scholen, niet tot dergelijke debatten leiden.

Dit zegt Wyno Zwanenburg, voorzitter van de Nederlandse Varkenshouders Vakbond (NVV). Hij verbaast zich ook over het moment van het debat. "Net nu de sector druk bezig is om de zaken goed op te pakken. Daarbij moeten mensen zich ook realiseren dat de controle de laatste tij is verscherpt. Dan loop je tegen meer overtredingen aan."

Volgens Zwanenburg is het gedrag van een aantal politieke partijen schijnheilig en onterecht. Ze grijpen met graagte elke gelegenheid aan om diertransporten aan de kaak te stellen, terwijl ze andere, minstens zo ernstige zaken laten passeren. Zwanenburg: "Dat de Partij voor de Dieren zoiets doet, begrijp ik nog, maar andere partijen met bredere agenda’s zouden zich moeten schamen."

Als er dan echter toch over diertransporten moet worden gedisccussieerd, zou Zwanenburg het ook wel fijn vinden als dan ook wordt gesproken over de zin en onzin van sommige regels. Dit in verband met onder meer de aanhouding, vorige week, van een plaatselijk overbeladen wagen met zeugen van een Limburgs transportbedrijf.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  voordiervriendelijker

  Oh.., die varkensboeren weten het veeel beter dan poltiek Den Haag. Schreeuwen maar jongens!

 • no-profile-image

  Knor

  Politiek is van ons allemaal en uit jou reactie blijkt dat jij het doodnormaal vindt dat mensen elkaar zomaar neersteken. Dat zegt meer iets over jou dan de NVV.

 • no-profile-image

  H.J.G.Grooten

  Helemaal mee eens; aandacht voor dier is groter dan welzijn mens. Bekijk ook de discussie over de wildzwijn populatie: wij moeten ze accepteren: ongelukken op de weg, schrikdraad rond onze tuinen etc. Komt ook de opmerking dat de mensen het zelf schuld zijn door ze te voeren.... voeren van dieren is m.i. een onderdeel/vorm van recreatie... eendjes voeren etc. Thema ganzen: wij hebben er inmiddels zoveel dat ..wij reclame accepteren voor het eten van gans... afschotvergunning voor 150.000...

 • no-profile-image

  Dick

  meneer of mevrouw 'diervriendelijker transport', opnieuw geef je geen argumenten maar blijf je schoppen! ga de uitdaging dan eens aan en reageer eens op de argumenten van de andere schrijvers! Of heb je misschien helemaal geen argumenten. In dat geval kun je beter niet meer reageren.

 • no-profile-image

  voordiervriendelijker

  Argumenten? Door sommigen wordt hier, vanuit eigen belang (lees: angst voor verlies geldelijk gewin) zomaar wat geroepen, daar heeft U helemaal gelijk in, Meneer of Mevrouw Noordam.
  Is een eigen politieke partij "De Partij Voor Varkenshouders" misschien iets?

 • no-profile-image

  Grensboerke

  Politiek Den Haag moet zich inderdaad langzaamaan eens de spiegel gaan voor houden. Een spoeddebat over diertransport naar aanleiding van een overtreding, die zoals binnenkort zal blijken, er eigenlijk geen is omdat de normen voor zeugen niet kloppen!
  Dit geeft maar weer eens aan dat we in ons kleine landje onze ogen sluiten voor de grote problemen, voedseltekorten, grof geweld nav een ruzie om een pen.
  We leven in een landje met welvaartsproblemen en zijn te veel bezig met compensatiegedrag.
  Omdat iedereen het zo goed heeft en toch maar weer iedere dag aansluit in die file en dus slecht is voor het milieu, moeten deze mensen toch ook iets goeds doen voor het milieu, zoals goed letten op het transport van varkens, de manier waarop het overschot aan wilde varkens wordt afgeschoten en wat te denken van goede grond onder water laten lopen voor de eendjes.
  Met andere woorden we moeten met zijn alle heel erg oppassen want zelfs gemiddeld worden we erg hypocriet.

 • no-profile-image

  r.v.

  Het wordt steeds gekker met die varkensboeren. word er gezegt door voordiervriendelijker, transport.... weer lekker simpel bedacht alles wat fout gaat krijg de agrarier op zn bord. zeer onterect. het is toch de transportonderneming die hier de fout in gaat!

 • no-profile-image

  J.Noordam

  Waar blijven de argumenten van deze diervriendelijk transport-liefhebber?Inhoudelijk breng je helemaal NIETS,behalve commentaar op de sector.Breng eens een oplossing(realistisch graag),dan ben je opbouwend bezig.Zo niet,ben je dan alleen bezig negatief te wezen!Je verscherpt de tegenstellingen,en het wederzijds onbegrip.Schaam je!

 • no-profile-image

  voordiervriendelijker

  Het wordt steeds gekker met die varkensboeren. Ze gaan zich nu ook met de politiek bemoeien. Ze schreeuwen net als de varkens die ze houden. Wordt lachen.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.