Home

Achtergrond 287 x bekeken 2 reacties

Spoedcursus phytophthora

Toen we vrijdagmiddag thuiskwamen van een goed georganiseerde en geslaagde Alta-dag, waar we veel mooie koeien zagen, lag er een leuke verrassing klaar: de opdrachten van week 2. Tja , van aardappels en hun schimmels heb ik geen kaas gegeten.

Maar gelukkig onze vrienden, ervaren akkerbouwers én aardappeltelers wel. Die hebben me dan ook een spoedcursus phytophthora gegeven. Maar voor opdracht 3 zal ik iets meer m’n best moeten doen. Dat word voor jullie en mij nog een verrassing, hoe dat uitpakt.

Verder kon afgelopen nacht de klok weer op wintertijd. Dat is elke keer toch weer even wennen voor mij en de koeien die op uur en tijd aan de melkstal staan. Maar na zo’n eerste week met kei leuke reacties en veel stemmen, daar word je wel enthousiast van!

Nu het weer winter wordt, begint het vergaderseizoen ook weer. Deze week gaan we maar eens naar Friesland Foods luisteren. Ik ben benieuwd hoe ze het dit jaar brengen. Vorig jaar waren ze (achteraf onterecht) erg pessimistisch. Voor ons als melkveehouders is het te hopen dat deze melkprijs nog even doorzet! Na jaren van alleen maar daling, is dit een zeer welkome afwisseling! Het kan dus wel ‘mannen’ van de zuivel. Zo volhouden, dus.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Magic R.

  Ellen, wellicht ten overvloede want je geeft genoeg blijk van spitsvondigheid maar google 'irish american potato' en je krijgt een hoop aanknopingspunten voor de derde opdracht.
  You are a winner! Greetings, Capital R.

 • no-profile-image

  m.v.acht

  beste Ellen,
  We vinden het een leuke uitdaging .
  Probeer ook wat van je collega`s te leren .Zij zullen dat vast ook van jou doen.We wensen je veel succes.
  Je staat er goed voor.We volgen de resultaten op de voet.groeten uit Breugel

Of registreer je om te kunnen reageren.