Home

Achtergrond 248 x bekeken

'Seks met robots heeft de toekomst'

Mensen zullen in de toekomst net zo vaak en misschien wel meer seks hebben met robots dan met elkaar.

Dat voorspelt de internationale schaakmeester David Levy in zijn proefschrift ,,Love and Sex with Robots'', waarop hij donderdag promoveert aan de Universiteit Maastricht.

Nu al bestaan er realistische poppen met wie mannen seks kunnen hebben. In de nabije toekomst worden deze uitgerust met intelligente software. Levy voorspelt dat in 2050 seks en zelfs huwelijken met robots de normaalste zaak van de wereld zullen zijn.

Mensen zullen verliefd worden op robots, omdat die naar de wensen en behoeftes van de gebruiker geprogrammeerd kunnen worden, aldus Levy donderdag. Mensen zullen zelfs liever een robot ,,beminnen'' dan een mens van vlees en bloed. ,,Uit Amerikaans onderzoek blijkt nu al, dat veel mensen liever hun echtgenoot dan hun hond verliezen'', zei Levy. ,,Dat zal met robots niet anders zijn.''

In Korea en Japan zijn momenteel van siliconen gemaakte poppen die net echt lijken, erg populair. Ze kosten ruim 5000 dollar en zijn niet aan te slepen. "Maak van zo'n pop een robot, dan vormen die binnenkort een heuse concurrentie voor prostituees", weet Levy.

Robots zullen ook steeds meer macht krijgen. ,,Over enkele decennia zit mogelijk een robot in het Witte Huis'', denkt Levy, die grote veranderingen voorspelt op het gebied van ethiek.

De 62-jarige schaakmeester uit Londen promoveert in Maastricht, omdat het onderwerp in Groot-Brittannië taboe is.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.