Home

Achtergrond 176 x bekeken

Schiphol vervoert meer passagiers

Het aantal passagiers dat in de eerste negen maanden van dit jaar via luchthaven Schiphol heeft gereisd is met 3,9 procent gestegen in vergelijking dezelfde periode in 2006.

Ruim 36,5 miljoen passagiers maakten gebruik van de luchthaven. Dat heeft Schiphol vandaag bekendgemaakt. In de maand september reisden 4,4 miljoen mensen via Schiphol, dat is een groei van 3 procent ten opzichte van september vorig jaar.

Vooral vluchten naar Noord-Amerika deden het goed door de in augustus ingezette frequentie-uitbreidingen op Noord-Amerika en de nieuwe route Amsterdam-Hartford. Het aantal passagiers naar Noord-Amerika steeg met 6,4 procent.

Het vrachtvervoer nam met 4,9 procent toe in de eerste negen maanden van dit jaar. In totaal werd 1.168.000 ton via de luchthaven vervoerd. In september zelf werd ruim 139.000 ton vracht verwerkt, een groei van 6,6 procent in vergelijking met een jaar eerder.

Vrachtvervoer van en naar het Verre-Oosten groeide in september opnieuw fors (11,2 procent) naar bijna 64.000 ton. Ook op Midden- en Zuid-Amerika (15,7 procent) en op Afrika (10,6 procent) steeg het vrachtvervoer sterk.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.