Home

Achtergrond 142 x bekeken

Samenwerking China en EU voor schonere rivieren

China en de Europese Unie gaan samenwerken bij een vijfjarig programma dat is gericht op het schoonmaken van de rivieren Yangtze en de Gele Rivier.

Voor het project is 175 miljoen euro uitgetrokken, aldus het Chinese staatspersbureau Xinhua vandaag. De EU stelt 25 miljoen euro beschikbaar voor het project. China komt met 70 miljoen euro over de brug. De Wereldbank verstrekt leningen voor een totaalbedrag van 80 miljoen euro.

Het geld is onder meer bestemd voor het verscherpen van het toezicht op de vervuiling van de rivieren. Verder is het de bedoeling bomen te planten in de zuidwestelijke provincies van China om het ecosysteem in het gebied van de Yangtze te verbeteren.

De Verenigde Naties verklaarden de mondingen van de Yangtze en de Gele Rivier, vorig jaar tot dode zones. De riviermondingen zijn door onder meer giflozingen ernstig vervuild.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.