Home

Achtergrond 170 x bekeken 4 reacties

'Q-koorts geen reden voor hervorming veehouderij'

De recente uitbraak van Q-koorts in Noord-Brabant is geen aanleiding om het bestaansrecht van de intensieve veehouderij in Nederland ter discussie te stellen.

Dat antwoordt minister Ab Klink (volksgezondheid) op Kamervragen van Marianne Thieme (PvdD). Thieme suggereerde dat de nieuwe dierziekte een goede reden vormt om nu eindelijk eens de intensieve veehouderij te ontmantelen, omdat zij de volksgezondheid in gevaar brengt.

Klink bestrijdt deze conclusie. Hij erkent dat Nederland kwetsbaar is voor dierziekte-uitbraken, door de groeiende wereldhandel in levende dieren en dierlijke producten en door de klimaatverandering. Tegelijk echter beschikt Nederland over een kwalitatief hoogstaande veehouderij, waar scherp wordt gecontroleerd op het vóórkomen van dierziekten.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boertje

  Q-koorts komt toch voor bij koeien?
  koeien ook al intensief?
  Hoezo intensieve veehoederij ontmantelen?
  Hoezo weer kamervragen?

 • no-profile-image

  Arno

  Mischien moeten sommige politieke stromingen worden ontmanteld?Om totale destructie van agrarisch nederland te voorkomen!

 • no-profile-image

  José

  PvdD wil zowiezo alle veehouderijbedrijven intensief of niet afschaffen in nederland!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  henk

  lieve marjanne, ik vind dat als jij straks de griep krijgt we gewoon het hele gebied waar je woont moeten ontmantellen. Q-koorts komt voor bij melkkoeien, kom eens een weekje bij me op de boerderij werken. Ik heb er begip voor dat een kat in het nauw rare sprongen maakt. De berichtgeving van de laatste tijd dat de gangbare landbouw beter en gezonder zijn zal de aanhang van je partij nou niet een twee drie doen toenemen .En ook je subsidie en steun trekkende organisatie wakker dier zal door die berichten haar vermogen niet zien groeien. Maar stel alstjeblieft niet van die domme vragen. Ik woon in een heeeeel uitgestrekt gebied maar heb net de griep achter de rug. Hoewel het geen Q-koorts was komt een virusje overal voor lieve marjanne.

Of registreer je om te kunnen reageren.