Home

Achtergrond 172 x bekeken 3 reacties

Provincie Groningen subsidieert Cowmunity

Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen wil een subsidie van 75.000 euro verlenen aan de Wageningen Universiteit en Alterra voor het project Cowmunity.

Het uiteindelijke doel van dat project is het realiseren van een grootschalige grensverleggende melkveehouderij in de provincie Groningen. Dit bedrijf moet voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van milieu, dierenwelzijn, arbeidsomstandigheden en techniek.

De stichting Courage krijgt ook een subsidie van 75.000 euro voor het project Cowfortable. Dit project moet leiden tot een gedetailleerd ontwerp voor een stal, waarin koeien zich prettig voelen en gezond blijven.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Joh

  Het zo echt verboden moeten zijn om subsidies aan allerhande marktpartijen te verstrekken. Wat heeft een gemiddelde belastingbetalers er aan?? Niets, het is een instrument van macht en sturing geworden die 20% van het nationaal inkomen opslokt. Uw bruto-netto traject + alle heffingen op de goederen en diensten die u koopt

 • no-profile-image

  Peter Smale

  Hallo,

  Het bericht klopt niet geheel. Alterra en St. Courage krijgen samen 75.000 euro. Daarvan is 30.000 voor St. Courage die het project "Cowfortable" uitvoeren en 45.000 voor Alterra die het project "Cowmunity uitvoeren. Cowmunity gaat in op de realisatie van het bedrijf en Cowfortable op het stalontwerp. Beide projecten grijpen zodoende op elkaar in.

  Groeten,
  Peter Smale

 • no-profile-image

  G B

  Zijn GS een beetje bang voor voedselschaarste? Het lijkt er wel op in deze tijd van "vrije markt".

Of registreer je om te kunnen reageren.