Home

Achtergrond 151 x bekeken

Prognose supermarktomzet naar boven bijgesteld

De omzet van Nederlandse supermarkten stijgt dit jaar met 3,5 procent 2007 tot ongeveer 28,2 miljard euro.

Dat schat onderzoeksbureau Gfk Panel Services. Enige tijd geleden verwachtte Gfk nog een groei van 3 procent tot 28,1 miljard euro. In september steeg de omzet verrassend met 5,5 procent wat Gfk noopte tot bijstelling van haar prognose.

Van de totaalomzet wordt iets meer dan een half procent van de totaalomzet op zondag gerealiseerd. Onderzoeker Joop Holla van Gfk stelt dat het aantal supermarkten dat op zondag open is groeit. In de Levensmiddelenkrant zegt hij dat supermarkten, ook in kleinere gemeenten, een voorbeeld kunnen nemen aan de Belgische bakkers. "Op zondagochtend halen zee een derde van de totale weekomzet binnen."

Of registreer je om te kunnen reageren.