Home

Achtergrond 284 x bekeken

Productie Volwaard-kip wordt verdubbeld

Het project Volwaard Kip wordt opgeschaald. Dat meldt Ad Kemps, voorzitter van de stuurgroep Volwaard-kip.

De stuurgroep, waarin Coppens diervoeding, ZLTO en Flandrex samenwerken, heeft besloten op korte termijn nieuwe pluimveehouders te vinden die de kip kunnen gaan produceren.

Er hebben zich nieuwe afnemers gemeld voor de Volwaard-kip. Dat zijn de MCD-supermarkten, Sligro en Deen supermarkten. Tot nu toe is de Volwaard-kip verkrijgbaar bij de Albert Heijn XL-superstores, Coop en, Jan Linders en Jumbo. De Volwaard is een traag groeiend vleeskuiken die wordt gehouden in stallen met een uitloop. Het project wordt gesteund door de Dierenbescherming, die er haar Beter leven-kenmerk op plakt.

De projectgroep wil met het oog op de nieuwe afnemers het project geleidelijk opschalen. De productie ligt nu op 150.000 kuikens per acht weken afkomstig van zes verschillende bedrijven. In eerste instantie wil de groep de productie met de helft uitbreiden, in een later stadium verdubbelen.

Ad Kemps is blij met de toegenomen belangstelling voor de Volwaard-kip, maar geeft ook aan dat er een kans bestaat dat de vraag te explosief toeneemt. ”We willen geleidelijk opschalen en zijn niet van plan meer te verkopen dan we produceren.”

Of registreer je om te kunnen reageren.