Home

Achtergrond 181 x bekeken

Prins maant ook sceptici klimaatdebat

Ook degenen die geloven dat de klimaatsverandering een natuurlijke zaak is, moeten zich bewust worden van de noodzaak de gevolgen ervan aan te pakken.

Dat zei prins Willem-Alexander donderdag in de Indiase stad Delhi, waar hij zijn moeder vergezelt op haar staatsbezoek aan het land.

De laatste keer dat de wereld zo opwarmde, leefden er maar een paar miljoen mensen op aarde en die hielden er ook nog eens een basale, nomadische manier van leven op na, aldus de prins. Nu gaan we naar de 6,5 miljard menselijke aardbewoners.

Enorme bedragen worden gespendeerd aan infrastructuur om een kleine groep haar uitbundige levensstijl mogelijk te maken, memoreerde de troonopvolger. "Is het teveel gevraagd die minderheid te verzoeken om een bijdrage te leveren aan de toekomst van onze planeet en dit dan te zien als een verzekeringspremie tegen een ramp die in het beste geval niet gebeurt, maar verwoestende effecten zal hebben op latere generaties zelfs als de meest conservatieve voorspellingen van het IPCC (Intergouvernementele panel over klimaatsverandering) uitkomen?'', zo vroeg de prins zich af.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.