Home

Achtergrond 225 x bekeken

Primeur voor mobiele 'barrier' op Afsluitdijk

Rijkswaterstaat zet een speciale machine in tegen het fileleed.

Op de Afsluitdijk zal vanaf maandag, over een wegvak van vijf kilometer, een verplaatsbare 'barrier' aan de slag gaan. Met het gevaarte kan in een half uur tijd een extra rijstrook gecreëerd worden, door betonnen elementen voor een wegafscheiding te verplaatsen.

Voorlopig gaat het om een technische test, vooruitlopend op een volwaardige proef in het voor- of het najaar van 2008 op een nog te bepalen locatie. De Afsluitdijk kent geen al te grote verkeersdrukte, zei projectleider Iede Blok van RWS Oost-Nederland vandaag. Het stuk weg waar de machine de komende weken zal 'rijden', ligt tussen Kornwerderzand en Breezanddijk.

De machine biedt een oplossing voor situaties bij wegwerkzaamheden, maar ook in de spits op gewone wegdelen om de filedruk te verminderen. "De barrier zorgt voor een flexibele inzet van beschikbaar asfalt'', is de typering van een medewerker van Rijkswaterstaat.
De 'barrier' is een van de ruim veertig projecten in het kader van de FileProof-aanpak van het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.