Home

Achtergrond 160 x bekeken

Prijs lpg naar record

De prijs van lpg heeft een nieuw record bereikt. De gemiddelde adviesprijs voor een liter lpg is naar het niet eerder vertoonde niveau gestegen van 63,6 eurocent.

Dat meldt de consumentenorganisatie United Consumers op basis van eigen onderzoek. Het oude record werd begin 2006 neergezet met een prijs van 60 cent. Halverwege 2003 kostte een liter lpg nog iets meer dan 35 cent, aldus United Consumers. De dure prijs van lpg hangt samen met de hoge prijs van ruwe olie. Die schommelde gisteren rond de grens van 88 dollar per vat en heeft daar zelfs kortstondig boven gestaan.

De oliemarkt maakt zich zorgen over berichten dat het Turkse leger een aanval wil uitvoeren op Koerdische rebellen in Noord-Irak. Het noorden van Irak is een olierijk gebied en door het zuiden van Turkije lopen veel oliepijpleidingen. Verder baren ook de lage olievoorraden in de Verenigde Staten en de zwakke dollar de oliehandelaren zorgen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.