Home

Achtergrond 125 x bekeken

Peiling: meer vrouwen in mannenberoep

Veel meer vrouwen zouden aan de slag moeten in 'mannenberoepen' zoals monteur, politieagent of ingenieur. Dat vindt ruim 70 procent van de Nederlanders, zo blijkt uit een peiling van Maurice de Hond in opdracht van het ministerie van Onderwijs.

Voor 99 procent maakt het bijvoorbeeld geen verschil als de kapotte CV door een vrouwelijke monteur wordt gerepareerd. De peiling is gehouden in het kader van het Europese project De glazen muur, waarin geprobeerd wordt de denkbeeldige barrière tussen mannen- en vrouwenberoepen te doorbreken.

Morgen vindt in Den Haag een conferentie plaats over het benutten van talenten van vrouwen in beroepen met een mannelijk imago. Onder andere minister Ronald Plasterk (Onderwijs) en voorzitter van de HBO-raad Doekle Terpstra verlenen hun medewerking.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.