Home

Achtergrond 629 x bekeken 1 reactie

Pakkende kreten

Ellens antwoord op de woensdagvraag

Om de doelgroep te bereiken, namelijk ALLE agrarische bedrijven in alle sectoren, zou ik eens willen dat alle Nederlandse belangenbehartigers ( LTO Nederland, NMV, NVV, Glaskracht, AJK, en u kent er vast ook nog wel een paar) gaan samenwerken. Dus met 1 standpunt, en als 1 front, met 1 mening, en niet te vergeten 1 belangrijk doel: ongelukken op het erf te voorkomen!

Dit gaan we bereiken door 1 gezamelijke reclame- en alarmerings- en adviescampagne op touw te zetten. In alle (regio)vergaderingen wordt dan een agenda punt hieraan gewijd door een bedrijfsveiligheid- expert. Die wordt geadviseerd door Interpolis. Hij heeft tot de verbeelding sprekende dia’s bij zich. Daarnaast maken we een veiligheidsvideo, ingesproken door Ivon Jaspers. Zij is een aansprekend persoon in agrarisch Nederland en zelf moeder van kleine kinderen.

In de discussie gaan we onveilige situaties te bespreken en de mogelijkheden tot verbetering van de veiligheid op onze bedrijven.

Boeren moeten deze experts ook kostenloos op hun bedrijf kunnen uitnodigen om ter plekke de situatie te bekijken. Want een derde bekijkt je bedrijf objectief, het voorkomt bedrijfsblindheid . Dit alles gebeurt vrijwillig , want op vrijwillige basis werken mensen veel eerder en beter mee, dan onder dwang.

Verder gaan we ook in de vakbladen adverteren, en de veiligheidsexperts gaan ook op de vakbeurzen staan met foto's van onveilige situaties. Let wel: van echte situaties waar ongelukken gebeurd zijn.

Volgens onderzoek moeten pakkende teksten in reclames zich richten op het gevoel van angst en schuldgevoel van mensen. Dus komen we met pakkende kreten als:
1147481_661_1192808838782-ellen

Eén reactie

  • no-profile-image

    martine

    Ellen,
    Bij de Stigas is een afdeling die speciaal voor dit soort zaken trainingen geeft. Ik zou die ook bij jouw campagne betrekken. En alle boerinnen aan de weg de cursus laten volgen die stigas hiervoor heeft. Want je moet als boerin ogen en oren in je rug erbij hebben, dus alles wat je hierover kunt leren is meegenomen!

Of registreer je om te kunnen reageren.