Home

Achtergrond 170 x bekeken

PVV beperkt stijging heffing vleesvarkens

De heffing voor varkens gaat met 3 cent omhoog. In eerdere voorstellen was nog sprake van een stijging met 9 cent per vleesvarken.

Het tarief per varken komt nu uit op 27 cent. Dit blijkt uit de begroting van het Productschap Vee en Vlees die morgen in de openbare bestuursvergadering wordt besproken.

De stijging betreft een verhoging van 3 cent voor uitgaven in het kader van bestrijding van de ziekte van Aujeszky en 4 cent voor gezondheidszorg. Daar tegenover staat dat de heffing voor apparaatskosten van het PVV 2 cent omlaag kan. Ook het tarief voor afzetbevordering gaat 2 cent omlaag door het wegvallen van de algemene vleesvoorlichting van het Vleesinformatiepunt van het PVV.

De heffingsstijging voor de varkens is vooral binnen de perken gebleven door te bezuinigen op onder meer op het budget voor de varkensgezondheidszorg. De bijdrage aan Veekijker, een activiteit van diergezondheidsbedrijf GD is geschrapt.

De heffing voor biggen voor de export gaat wel met 10 cent omhoog. Uit de begroting blijkt verder dat de activiteiten van het Vleesinformatiepunt van het Productschap Vee en Vlees per 1 januari 2008 worden beëindigd.

Het vleesinformatiepunt verzorgt collectieve reclame en promotie over vlees. Het kwam voort uit het Voorlichtingsbureau Vlees, dat twee jaar geleden werd opgeheven.

De totale begroting van het PVV sluit met een tekort van 1,6 miljoen euro. Het tekort kan volgens het schap worden gedekt uit de reserves.

Of registreer je om te kunnen reageren.