Home

Achtergrond 155 x bekeken

Overleg bonden met Unilever levert niets op

Het overleg tussen vakbonden en levensmiddelenconcern Unilever over verbetering van de bedrijfsvoering heeft niets opgeleverd. De bonden lieten gisteravond weten dat er over een week verder wordt gepraat.

De bonden zijn niet te spreken over de manier waarop Unilever naar maximalisatie van de winst streeft. Volgens FNV Bondgenonten en CNV Voeding gaat het concern voorbij aan het belang van de werknemers.
Begin oktober maakte Unilever bekend de fabrieken in Delft (Calvé), Loosdrecht (Knorr) en Vlaardingen (Cif) uiterlijk aan het einde van 2008 te sluiten. Ongeveer 474 werknemers verliezen naar verwachting hun baan. De sluiting van de fabrieken is onderdeel van een grote reorganisatie bij het concern waarbij in vier jaar tijd 20.000 banen verdwijnen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.