Home

Achtergrond 248 x bekeken 1 reactie

Overijssel wil geen agropark

Een meerderheid binnen Provinciale Staten van Overijssel ziet niets in de ontwikkeling van agroparken, ofwel industrieterreinen voor intensieve veehouderij.

Gedeputeerde Piet Jansen had voorgesteld om mede met het oog op de mogelijke ontwikkeling van eiwitcorridor A1 een oriënterend onderzoek te doen naar de mogelijkheden van agroparken.

In dergelijke parken zouden behalve veebedrijven ook de bijbehorende toeleverende (veevoer) en verwerkende bedrijven (slachterijen, mestbe-en verwerking) gevestigd kunnen worden. De meerderheid in Provinciale Staten ziet echter niets in zo’n ontwikkeling en floot Jansen terug.

Eerder op de avond kregen bewoners en omwonenden van Landbouw Ontwikkelingsgebieden (LOG) gelegenheid om hun visie op de vestiging van grote intensieve veehouderijbedrijven in de LOGs te uiten. 19 insprekers uit deze gebieden uitten hun ongenoegen over de komst van bedrijven met tienduizenden varkens. ”Het verzet tegen varkensflats in Overijssel groeit”, concludeerde Marianne Thieme, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in de Tweede Kamer. Het Tweede Kamerlid was een van de negentien insprekers die het woord voerden. Zij deed dat namens alle leden van de Partij voor de Dieren in Overijssel.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Will

    Ik vind het bijzonder zwak dat hierop tegenin gegaan wordt. De regering heeft zelfs LOG's aangewezen om zo alle intensieve bedrijven bij elkaar te stoppen. Nu zijn ze daar ook weer niet mee eens, zo blijven ze wel mooi aan de gang.

Of registreer je om te kunnen reageren.