Home

Achtergrond 194 x bekeken

'Opzegtermijn coöperaties zonder grote verschuivingen'

Nederlandse afzetorganisaties melden geen grote verschuivingen na het verlopen van de opzegtermijn.

Dat blijkt uit een rondgang. Het landelijke beeld is niet helemaal duidelijk. Veiling ZON en The Greenery willen de resultaten eerst nog verder bespreken en analyseren.

Peter van Osch, voorzitter van veiling Zaltbommel, noemt de markt zeer rustig. "We hebben dit jaar twee opzeggers, waarvan één nog niet zeker is." Zaltbommel poogt via actieve acquisitie leden aan zich te binden, maar van Osch krijgt signalen dat er geen grote verschuivingen in de markt zijn.

Telersgroep FresQ zegt acht opzeggers te hebben. "Dat zijn beëindigers, geen overstappers", onderstreept voorzitter Pleun van Dijk. Hij noemt het opvallend dat veel bedrijven ermee stoppen. Die trend zag hij vorig jaar ook. Op het totale areaal van FresQ heeft dat geen invloed, stelt hij.

Ook coöperatie VDT noemt het aantal opzeggers niet verrassend. Voorzitter Dick Oosthoek gaat uit van een handjevol uittreders. Daar zit wel een aantal overstappers bij, maar ook stoppers. "Het areaal blijft in tact, maar zowel intern en extern lopen nog wel gesprekken."

Fruitveiling Zuid-Limburg meldt één uittreder op 220 leden.

Of registreer je om te kunnen reageren.