Home

Achtergrond 1589 x bekeken

Opbrengst mais stijgt met 1.000 euro per hectare

De opbrengst van mais ligt dit jaar ligt dit jaar van rond 1.700 euro per hectare.

Dat is zo’n 1.000 euro per hectare hoger dan vorig jaar. Ben Hasselo, voorzitter van de afdeling Berkelland en de werkgroep Akkerbouw en Open Teelt Midoost van LTO, is tevreden met die opbrengst. Voor de melkveehouders, die mais aan moeten kopen, betekent de prijsstijging van mais een forse verhoging van de kostprijs van melk.

De explosieve stijging van de opbrengst van mais is een gevolg van de ontwikkelingen op de wereldmarkt volgens Hasselo. “De vraag naar granen in landen als China neemt sterk toe. De graanprijzen zullen daardoor niet dalen”, legt hij uit.

Daarnaast is er nog een grote vraag naar mais voor vergassingsinstallaties. Tenslotte stijgt de vraag naar vlees in landen, waar de economie sterk aantrekt. Voor de productie van extra vlees zijn ook meer granen nodig.

Of registreer je om te kunnen reageren.