Home

Achtergrond 162 x bekeken

Ook Unilever-werknemers in Oss staken

Ook de werknemers van Unilever in Oss hebben gisteren het werk neergelegd.

De productie lag al stil bij de vestigingen in Delft, Loosdrecht, Vlaardingen en Rotterdam.

"Vandaag hebben de werknemers van vijf productievestigingen besloten dat de productie pas weer hervat zal worden als het bedrijf ingaat op de eisen van de vakbond'', aldus bestuurder Lucas Vermaat van FNV Bondgenoten gisteren.

Begin oktober maakte Unilever bekend de fabrieken in Delft (Calvé), Loosdrecht (Knorr) en Vlaardingen (Cif) uiterlijk eind 2008 te sluiten. Hierdoor verliezen naar verwachting 474 mensen hun baan. De sluiting is onderdeel van een wereldwijde reorganisatie waarbij in totaal in vier jaar 20.000 banen verdwijnen. De bonden eisen onder meer een baangarantie of de garantie dat er geen gedwongen ontslagen vallen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.