Home

Achtergrond 152 x bekeken

Onderhandelingen overname Stork voortgezet

De onderhandelingen over de overname van Stork worden deze week voortgezet.

Dat stellen Stork, Marel en Candover in een gemeenschappelijke verklaring. Volgens ingewijden die het Financieel Dagblad citeert zijn de partijen het op hoofdlijnen eens maar blijkt de technische invulling complexer dan verwacht. Stork laat zich hier niet over uit.

Het IJslandse investeringsvehikel LME, onder aanvoering van slachtlijnenproducent Marel, geldt als grootaandeelhouder en dwarsboomde eerdere overnamepogingen van Candover.

Het bedrijf wil de grootste eiwitverwerker ter wereld worden door Stork Food Systems, dat ondermeer kippenslachtlijnen maakt, over te nemen. Candover onderschrijft Storks de doelstelling 3 sterk verschillende bedrijfsdivisies bijeen te houden. Volgens Stork is nog niet zeker dat de partijen tot een oplossing komen.

Marel zegt na te denken over overname van het gehele concern, om het vervolgens op te knippen. De vakbonden hebben echter aangekondigd bij dit besluit protestacties te organiseren. Op 23 oktober maakt Stork de derdekwartaal cijfers bekend die wellicht invloed hebben op de biedingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.