Home

Achtergrond 228 x bekeken

Olieprijs daalt tot onder de 86 dollar

De olieprijs is vandaag gedaald tot onder de 86 dollar per vat.

Vorige week sprong de prijs voor een vat ruwe olie op de Amerikaanse markt nog van record naar record tot maximaal 90,07 dollar op vrijdag. Hierna zette de prijs een daling in.

De oorzaak voor de dalende olieprijs ligt bij de zorg van de markt om de Amerikaanse economie en een herstel van de dollar. De dollar is van invloed op de olieprijs, omdat olie in dollars wordt betaald. Doordat de munteenheid duurder wordt, is de olie duurder voor sommige landen buiten de Verenigde Staten en dat zorgt voor een afgenomen vraag.

Bovendien zijn er aanwijzingen dat de organisatie van Olie Exporterende Landen, de OPEC, de olieproductie flink heeft verhoogd in de aanloop naar een eerder afgesproken productieverhoging met een half miljoen vaten per 1 november.

Vorige week steeg de olieprijs vanwege de oplopende spanningen in het noorden van Irak en het oosten van Turkije. Deze spanningen zijn wat verlicht vanwege uitspraken van de Turkse regering dat het een conflict met de Koerden via diplomatieke wegen wil proberen op te lossen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.