Home

Achtergrond 396 x bekeken 3 reacties

Nyenrode start studie agri-manager

Nyenrode Business Universiteit start een nieuwe opleiding voor managers, bestuurders of ondernemers in de food- en agriketen.

Het gaat om de Executive MBA voor de Food & Finance sector. De opleiding is modulair opgezet en bestaat uit negen modules. "Een module duurt ongeveer een half jaar waarbij er drie keer twee dagen les wordt gegeven. Ook hoort hier natuurlijk nog zelfstudie bij", aldus een woordvoerder.

Door de modulaire opgezet, kunnen deelnemers modules in elke gewenste volgorde volgen. "Zo kan men het zeer goed laten aansluiten bij de eigen beroepspraktijk van het moment. Een ander interessant aspect is dat altijd, indien gewenst, een deelnemer eigen bedrijfsvraagstukken in kan brengen en met een oplossing weer naar buiten komt. Dit kan weer enorm schelen in de kosten van externe adviseurs en de kennis blijft binnen het bedrijf." Mensen die niet alle modules willen volgen, kunnen de opleiding ook doen, maar ontvangen dan geen MBA-diploma.

"Nyenrode heeft de opleiding ontwikkeld, omdat er in Europa en de rest van de wereld nog geen opleiding bestaat waar de manager of ondernemer uit de agri-sector terecht kan, wanneer hij verderop wil komen." Ook voor de publieke sector, gericht op mensen van de overheid heeft Nyenrode zo’n studie opgezet. Gedurende de opleiding krijgen de deelnemers colleges van aansprekende gastsprekers uit de sector, zoals Doeke Faber van de verenigde Bloemenveilingen Nederland en Cees Veerman.

De opleidingen starten in januari en in september. De kosten zijn vijfduizend euro per module. De opleiding is ontstaan door samenwerking met de universiteit van Tilburg en de Vrije Universiteit van Amsterdam. De Executive MBA beschikt over de allerhoogste accreditaties, zo is hij Nationaal, Europees (Equis) en Internationaal (AMBA) geaccrediteerd en erkend.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Piet

  Ik denk er zeker over na om deze opleiding (gedeeltelijk) te volgen. En mijn doel is om ondernemer te worden in de agrarische sector. En ja, daarbij moet je het wel groots genoeg aanpakken.
  Ik vind die 5000 euro een vrij normaal bedrag.

 • no-profile-image

  PFF

  5000 euro voor een module en dan nog 9 modules fok man, zijn die gek. Koopt een ondernemer zich wel wat beters voor of 45 000 euro kan je beter rechtstreeks in je bedrijf stoppen. En wie die studie wil gaan doen ik wil je ook wel wat leren voor de helft van dat bedrag. Is zeker niet weggelegd voor de primaire tak van de agri sector.

 • no-profile-image

  boertje

  Ik ben het helemaal eens met Piet! Een ondernemer moet zichzelf ten alle tijde verder blijven ontwikkelen om de ontwikkelingen die zijn bedrijf doormaakt in goede banen te kunnen leiden. Tevens vind ik het bedrag van €5000 per module erg meevallen, goede scholing is nou eenmaal niet goedkoop. Vaak vervallen door zulke opleidingen wel een heleboel advies kosten en volgt een beter inzicht in de cijfermatige bedrijfsvoering waardoor het makkelijker word om tegenslagen te overbruggen of zelfs te overleven in tijden van slechte prijsvorming.

Of registreer je om te kunnen reageren.