Home

Achtergrond 171 x bekeken

Numico komt in Franse handen

Numico komt definitief in Franse handen.

De Franse branchegenoot Danone liet vandaag weten dat ruim 60 procent van de aandelen van het voedingsmiddelenconcern zijn aangemeld voor overname, en dat het zijn bod van 55 euro per aandeel gestand doet. De Europese Commissie gaf eerder op woensdag onder voorwaarden zijn fiat aan de overname.

Danone had al 30 procent van de aandelen Numico in handen. Samen met de voor overname aangemelde stukken, verwacht het Franse bedrijf ruim 90 procent van het Nederlandse bedrijf in handen te krijgen. Het had eerder aangekondigd zijn bod te zullen doorzetten als het minstens twee derde van de aandelen in handen zou krijgen.

Lees ook Kroes keurt overname Numico door Danone goed

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.