Home

Achtergrond 194 x bekeken

Noodtoestand in Californië

Gouverneur Arnold Schwarzenegger van de Amerikaanse staat Californië heeft gisteren in zeven districten de noodtoestand afgekondigd in verband met elf grote bosbranden.

Het vuur heeft tot dusver een mensenleven geëist. De maatregel geldt in Los Angeles, Orange, Riverside, San Bernardino, San Diego, Santa Barbara en Ventura. Een harde wind wakkert het vuur aan. Inwoners van de door het vuur bedreigde stad Ramona kregen zondagavond opdracht te vertrekken. De autoriteiten willen dat 25.000 mensen hun huizen verlaten.

Ook het welvarende Malibu is getroffen. Honderden mensen zijn geëvacueerd. Zeker zeven panden gingen in vlammen op. Hier worden talrijke huizen van Hollywoodsterren bedreigd. Onder de geëvacueerden zijn de acteurs Dick Van Dyke, Mel Gibson en actrice Olivia Newton John. De politie ontruimde hier al tweehonderd huizen.

In Malibu zijn zevenhonderd brandweerlieden in de weer. Nog eens driehonderd extra brandweerlieden worden hier vandaag verwacht. Door een brand ten zuiden van San Diego viel een dode. Er raakten acht mensen gewond onder wie vier brandweerlieden. Brandweerchef Michael Freeman van Los Angeles verwacht dat de brand nog een paar dagen zal duren en dat duizenden huizen gevaar lopen. Zuid-Californië heeft dit jaar te kampen met een enorme droogte. Er viel in het gebied slechts eenvijfde van de normale neerslag.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.