Home

Achtergrond 230 x bekeken

Nieuw geneesmiddel voor Crohn-patiënten

Met ingang van 1 november wordt een nieuw geneesmiddel voor patiënten met de ziekte van Crohn vergoed. Het gaat om Humira, met als werkende stof adalimumab.

Humira is een zogeheten TNF-blokker. Het is een alternatief voor infliximab, een middel dat in het ziekenhuis per infuus eens in de zes of acht weken wordt gegeven. De patiënt kan het nieuwe middel met een injectiepen zelf thuis toedienen.

De darmziekte Morbus Crohn bij mensen houdt mogelijk verband met paratuberculose bij runderen, hoewel dit nooit is bewezen.

In juni is aan de universiteit van het Duitse Giessen is een onderzoek begonnen naar de relatie tussen para-tbc bij rundvee en de ziekte van Crohn bij mensen. De landelijke overheid van de Bondsrepubliek stelt hiervoor 1,2 miljoen euro ter beschikking en de overheid van de deelstaat Hessen 2,15 miljoen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.