Home

Achtergrond 341 x bekeken 2 reacties

Netwerk SPF Varkens gaat eigen voer maken

Het netwerk Voeding van vleesvarkens met een hoge gezondheidsstatus wil eind van het jaar een voer hebben dat speciaal ontwikkeld is voor SPF varkens, varkens met een hoge gezondheidsstatus.

Het voer zal uitgetest worden bij een aantal deelnemers in het netwerk. Hiermee hopen de varkenshouders hun varkens beter en economischer te kunnen voeren.

SPF varkens zijn extra gezond en dat vraagt een andere samenstelling van het voer en een andere voerstrategie. Vooral de hoeveelheid energie en aminozuren moet waarschijnlijk anders zijn. Met de huidige voeders is het vleespercentage van de varkens vaak te laag en de voederconversie kan beter. Echter kennis over de voeding van SPF varkens is er amper.

Het netwerk gaat binnenkort met een aantal onafhankelijke partijen om tafel voor een brainstormsessie. Daarnaast wordt met mengvoerbedrijven gesproken hoe het voer is af te stemmen op de specifieke eisen van de SPF varkens.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Sake Moesker

  Contactpersoon is Carola Van der Peet Schwering van de Animal Sciences Group. via onderstaande link komt u op de website uit.
  http://www.verantwoordeveehouderij.nl/home/Index.asp

 • no-profile-image

  André Damveld

  kunt u mijn informeren over de contact persoon van deze SPF groep. Ik zou graag met hem/haar in contact komen

Of registreer je om te kunnen reageren.