Home

Achtergrond 191 x bekeken

Nederlandse prijzen stijgen het minst

Nederland heeft de laagste inflatie van alle dertien landen met de euro.

De prijzen zijn hier slechts 1,3 procent hoger dan een jaar geleden, tegen gemiddeld 2,1 procent voor alle eurolanden. Europees statistisch bureau Eurostat heeft dat vandaag gemeld over de maand september. Buiten de landen met de euro zijn er nog lagere prijsstijgingen in Malta (0,9 procent) en Denemarken (1,2 procent).

De prijzen stijgen het hardst in de oververhitte economieën van Letland (11,5 procent), Bulgarije (11,0 procent) en Estland (7,5 procent).
De grootste oorzaak van de inflatie is momenteel het onderwijs. Iets minder invloedrijk zijn de duurdere alcohol en tabak, evenals hotels en restaurants. Daarentegen is het bellen juist goedkoper dan een jaar geleden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.