Home

Achtergrond 183 x bekeken

Mogelijk één Groene Hartgemeente door herindeling

De provincie Utrecht heeft dinsdag een belangrijke stap gezet in het proces van gemeentelijke herindeling in het Vecht- en Plassengebied.

De provincie heeft voorgesteld Abcoude, Breukelen, Loenen en De Ronde Venen per 1 januari 2010 samen te voegen. De gemeenten hebben tot 1 februari 2008 de tijd om op het voorstel van de provincie te reageren.

Als de gemeenten het eens zijn met de herindeling dan ontstaat er één grote Groene Hartgemeente met 66.000 inwoners. Het voorstel voor de gemeentelijke herindeling is bedoeld om de bestuurskracht van de betrokken gemeenten te versterken. De herindeling in het gebied is al meer dan tien jaar onderwerp van discussie.

Twee eerdere voorgestelde herindelingvarianten bleken zowel bij gemeenten als inwoners en organisaties in het gebied onvoldoende draagvlak te hebben.

Maarssen en Wijdemeren vallen door het voorstel van de provincie buiten de herindeling.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.