Home

Achtergrond 186 x bekeken

Ministers dringen aan op aanneming middelenwet

De nieuwe gewasbeschermingswet moet op 16 oktober van kracht worden.

Dat schrijft minister Verburg (LNV) in een brief die ze gisteravond naar de Tweede Kamer heeft gezonden. Verburg schreef de brief, mede namens haar collega Cramer (VROM) omdat de fracties van CDA, VVD en SGP vandaag overwegen het debat te heropenen over de nieuwe bestrijdingsmiddelenwet dat vorige week zonder duidelijke conclusies is gevoerd.

In de brief gaan de ministers vooral in op een lijst van 800 middelen die de afgelopen tijd aan een herbeoordeling zijn onderwerpen. In het politieke debat speelt vooral de vraag of middelen zijn afgevallen omdat bij de herbeoordeling alleen is gekeken naar bestaande, dus verouderde dossiers.

In de brief staat dat de nieuwe lijst eerst wordt besproken met branchevertegenwoordigers voor deze definitief van kracht wordt. De brief opent de mogelijkheid nieuwe studies alsnog te betrekken bij de beoordeling van de middelen. De nieuwe lijst komt echter pas beschikbaar nadat de Tweede Kamer is akkoord gegaan met de nieuwe wet.

De fractiespecialisten van CDA, VVD en SGP beslissen vandaag of de brief hen voldoende vertrouwen geeft om met de nieuwe wet akkoord te gaan, of er opnieuw met de bewindslieden over te willen praten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.