Home

Achtergrond 148 x bekeken

Miljoenen naar alternatief voor dierproeven

Onderzoekers krijgen 54 miljoen euro om alternatieven te ontwikkelen voor dierproeven.

Dat meldden TNO en het Netherlands Toxicogenomics Centre (NTC) vandaag. Deze instituten verwachten dat het mogelijk is om de giftigheid van chemische stoffen op een andere manier te bepalen dan nu gebruikelijk is. Voor de huidige testmethoden zijn onderzoekers nog grotendeels afhankelijk van proeven met dieren.

In de komende vijf jaar moet blijken of het toepassen van gentechnieken en testen met behulp van reageerbuizen de gewenste resultaten opleveren. Bij gebleken succes kan een nieuwe methode ervoor zorgen dat er minder of minder intensief getest hoeft te worden op dieren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.