Home

Achtergrond 249 x bekeken 2 reacties

Meer uien geoogst

Nederland heeft dit jaar bijna 1,08 miljoen ton zaaiuien geoogst.

Dat is een kwart meer dan vorig jaar. Dat blijkt uit de oogstramingen van het CBS. De gemiddelde hectareopbrengst komt op 52,2 ton. Het areaal is dit jaar gegroeid naar 20.650 hectare. Nog nooit eerder is zoveel land ingezaaid met uien als dit jaar.

Het Productschap Tuinbouw (PT) schat dat dit seizoen een kleine 900.000 ton uien moeten worden geëxporteerd. Dat is gemiddeld 17.000 ton per week. Tot nu is wekelijks gemiddeld 12.250 ton verkocht aan buitenlandse afnemers. "De komende maanden moeten alle zeilen worden bijgezet om eind juni volgend jaar los te zijn", stelt het PT.

In heel Europa is bijna 4,9 miljoen ton uien geoogst. Dat is 7 procent meer dan vorig jaar en iets minder dan in 2005, meldt het Duitse marktbureau ZMP.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Onbekend

    Ik geloof hier helemaal niets van, dit zou betekenen dat er 11,4% meer uien zijn uitgezaaid als het jaar ervoor. Toen was er 18380 ha uitgezaaid. Als je de zaadhuizen moet geloven dan is er een groei van 3 tot 7 procent, dit komt mijn inziens meer in de richting.

  • no-profile-image

    Uien

    Volgend jaar kopen de handelaren geen uien beneden de tien cent dus hou maar op met die stemmingmakerij.

Of registreer je om te kunnen reageren.