Home

Achtergrond 233 x bekeken

Marktaandeel biologisch vlees stijgt licht

Het marktaandeel van biologisch vlees over het eerste halfjaar van 2007 komt uit op 2,8 procent.

Dat is 0,2 procent meer dan in de eerste helft van vorig jaar. Het marktaandeel van biologische eieren steeg van 4,3 naar 5,1 procent. Dat blijkt uit de Bio-monitor halfjaarcijfers die de ketenorganisatie Biologica naar buiten heeft gebracht.

De omzet van biologisch vlees, vleeswaren en vleesvervangers kwam in het eerste halfjaar van 2007 uit op 51,2 miljoen euro. Dat is 10,8 procent meer dan in het eerste halfjaar van 2006. De omzet van totaal vlees, vleeswaren en vleesvervangers steeg in dezelfde periode met 1,8 procent. Het marktaandeel biologisch steeg zo van 2,4 naar 2,5 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.